Sayfalar

23 Oca 2014

Aspartam Nedir?


 Aspartam Nedir? 

Aspartam (kimyasal formülü; aspartil-fenilalanin-1-metil ester) bir çok yemek ve içeceğin içinde bulunan, normal şekere oran ile daha tatlı olan, besin değeri olmayan, enerji içermeyen yapay tatlandırıcıdır. Çay şekerlerinden 180 kat daha tatlıdır. İlk defa James M. Schlatter tarafından 1965 yılında keşfedildi. FDA (Amerikan Yiyecek ve İlaç Dairesi) Aspartam'ın toz karışımlarda, yiyecek ve içeceklerin tatlandırılmasında ve sofra şekeri olarak kullanımını 1981'de onaylamıştır. 1996'da ise her çeşit hazır
yiyecek ve içecekte (şuruplar, salata sosları vs.) kullanılmasına izin vermiştir. Fazla aspartam kullanımı kansere davetiye çıkarabilir. Bu yüzden yediğiniz yemeklerin aspartam içermemesine dikkat etmeniz gereklidir. Aspartam içeren ürünler adlı yazımıza göz atın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızın yazı ile alakalı olmasına lütfen dikkat edin.