Balık yerken: Balığın lezzetli ve besleyici olması için tazeliği
önemlidir. Taze balığın gözleri parlak olur. Kulakları nemli ve kırmızı, vücudu
sert ve kıvrıktır. Tavada kızartılacaksa önce una, sonra yumurtaya batırılması
gerekir. Balık kızarttığınız tavadaki
nahoş kokuyu gidermek için de sirke içinde bekletebilirsiniz. Bilinmesi gereken bir başka konu ise hangi balığın hangi mevsimde yenmesi gerektiğidir. Levrek, mercan, barbunya gibi bazı balıklar her mevsimde yenebilirler.
nahoş kokuyu gidermek için de sirke içinde bekletebilirsiniz. Bilinmesi gereken bir başka konu ise hangi balığın hangi mevsimde yenmesi gerektiğidir. Levrek, mercan, barbunya gibi bazı balıklar her mevsimde yenebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızın yazı ile alakalı olmasına lütfen dikkat edin.