Sayfalar

31 Oca 2014

Erkeklerin Kaçınması Gereken 6 Stil Hatası

Birçoğumuz giyinirken bilmeden yaptığımız bazı küçük hatalar yüzünden şık ve modern görünmenize engel oluyor. Doğru olduğuna inandığınız bazı noktalar, aslında doğru olmayabiliyor ve hoş olmayan görüntülere sebebiyet veriyor.

İş dünyasındaysanız, görüntünüz ile ön plandaysanız, aslında sosyal yaşamın birebir içindeyseniz, bu “6 Temel Stil Hatası”ndan uzak durmanızı tavsiye ederim:


1. Beyaz Çorap:                                   

Erkekte beyaz çorap hemen hemen bütün kadınların korkulu rüyasıdır. Özellikle takım elbiselerin altına giyildiğinde ortaya pek hoş görüntüler çıkmaz. Beyaz çorabı mümkün olduğunca kullanmamaya veya sadece spor yaparken, spor ayakkabının içinde kullanmaya özen gösteriniz.



2. Takım Elbise İçine Kısa Kollu Gömlek ve Kravat:

Evet özellikle yaz aylarında terliyorsunuz, evet bütün gün kollarınızdan sıkı sıkıya manşetli gömleklerle rahat edemiyorsunuz.. Ama yine de kaçınmanız gereken bir model olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki, bileğinizde biten bir gömlek ile onun 20cm kısaltılmış hali arasında sizi serinletecek çok bir fark olmasa gerek. Gömlek seçerken önemli olan doğru kumaşı tercih etmektir. Polyester içerikli gömlekleri tercih etmezseniz, sıcaklık hissiniz bir nebze azalacaktır.

Bir de kısa gömleğin üzerine kravat takmak, erkeklerin yaptığı stil hatalarının en başında geliyor kesinlikle.



3. Büyük Kalıp Takım Elbise:

Erkekler için doğru kalıpta takım elbise bulmak zordur demeyeceğim. Önceleri doğru kalıpta takım elbise bulmak zordu belki, ama artık erkek giyim firmalarında slim fit dediğimiz; vücut ölçülerinize göre ayarlanmış modelleri kolaylıkla bulabiliyoruz. Takım elbise alırken droplara dikkat etmek gerekiyor. Takım elbisenin kol ve paça boyunun, sizin bedeninize göre olduğuna dikkat etmelisiniz. Penslerin, vücut hatlarınıza göre şekillendiğinden emin olmalısınız. Üzerinize oturan bir takım elbise, sizi hem daha modern, hem de daha genç gösterecektir.






4. Kareli Gömlek Üzerine Çizgili Kravat:

Renkleri ve desenleri karıştırmak bazı erkeklerin sıklıkla yaptığı bir stil hatasıdır. İş hayatının içinde olan ve sürekli kravat takması gereken erkekler, ister istemez giyimlerinde fark yaratma, en azından iki günde bir kravat değiştirme veya aynı kravatı farklı bir gömlekle kombinleme ihtiyacı duyuyorlar doğal olarak. Ancak desenli bir gömleğin üzerine, desenli bir kravat takmamalısınız. Renkleri çok fazla karıştıracak ve sizi demode gösterecektir. Eğer kareli bir gömlek giyiyorsanız düz renk bir kravat tercih etmelisiniz, çizgili değil. Desenli kravatları da düz renk gömleklerle kombinlemelisiniz.



5. Kısa Paçalı Pantolonlar:

Pantolon alırken hangi ayakkabı ile giyeceğinizi düşünmeli, paça boyunu ona göre ayarlatmalısınız. Pantolon b


oyu ayak bileğimizi kapatacak uzunlukta olmalıdır. Özellikle paça boyu kısa olan kumaş pantolonlar, alttan görünen çorabınız ile beraber sizi pek hoş göstermeyecek ve bazı kadınlar arasında gülüşmelere sebep olacaktır. Bunu istemeyiz değil mi?


6. Kot Pantolonun Altına Kundura:

Erkeklerin yaptığı diğer bir stil hatası, kot pantolonun altına giyilen kundura ayakkabılardır. Denim kumaşlar günlük giyim tarzı için uygun kumaşlardır ve basit bir görüntüsü vardır. Kundura ayakkabılar ise takım elbiseler ve kumaş pantolonlar ile kombinlenmesi gereken ciddi duruşlu ayakkabılardır. Bu iki parçayı bir araya getirmek, pek hoş bir görüntü vermiyor. Sakın bu stil hatasına düşmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızın yazı ile alakalı olmasına lütfen dikkat edin.