Sayfalar

27 Oca 2014

Dr. Mehmet Öz'den Dümdüz Bir Karın İçin 7 Yol

 1. Acı Biber Salçasıyla:

Metabolizmanızı yeniden canlandırın Göbek yağlarınızı yok etmenin ilk adımı metabolizmanızı yeniden canlandırmaktır. Bedeninizin yağ yakma motorlarını acı biber salçası (isot) yiyerek ateşleyebilirsiniz. Bu çeşni, biberlerin acısına sebep olan ve yedikten sonraki 30 dakika boyunca metabolizmayı yüzde 20 hızlandıran bir kimyasal olan capsaicin içeriyor. Her sabah iki yemek kaşığı acı biber salçası yiyerek bu etkiden siz de yararlanabilirsiniz.


2. Yağ hücrelerinizi yeşil çayla küçültün:

Organlarınızı kaplayan yağa ‘omentum’ denir. Bu en tehlikeli yağdır çünkü tüm bedeninizde yanma yaratabilir. Omentumu oluşturan yağ hücreleri bedeninize daha fazla yağ girdikçe çoğalmazlar, bunun yerine genişleyip büyürler. Bu hücrelerin içindeki yağı boşaltarak büyümeleriyle mücadele edebilir ve göbeğinizi küçültebilirsiniz. Catechin ve CLA bir arada çalışarak bu aşamayı tetikler. Yağı azalttığı ve ince vücut ağırlığını arttırdığı görülmüştür. CLA, hücrelerinizin yağ bırakma işlemini düzenleyerek çalışır. Ek olarak, catechinler bedeninizin yağ yakmasını sağlar. Birlikte çalıştıklarında bu kimyasallar göbeğinizdeki yağı hedef almaya yardımcı oluyor. Catechinler yeşil çaydan alınabilir. Çok fazla fayda sağlamak için her sabah iki fincan yeterli. Çayın 20 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık için. Acı tadını sevmiyorsanız doğal tatlandırıcı katabilirsiniz. CLA, yemeklere ilave edilebilecek şekilde bulunabilir. Günlük 3 bin 400 mg yeterli.

3. AKASYA TOZUYLA AÇLIĞINIZI ÖLDÜRÜN:

BU GÖBEK ERİTİCİ KİMYASALSIZ BİR DİYET HAPINA BENZİYOR! TOZ AKASYA AĞACININ KABUĞUNDA BULUNUYOR VE ASLINDA SALLAYIP DÖKEBİLECEĞİNİZ BİR FİBER. YEMEKLERİNİZİN ÜZERİNE SERPİN VE SIZI TOK TUTMAYA YARDIMCI OLACAK VE SIZ DE DAHA AZ YİYECEKSİNİZ. YEMEĞİNİZ YANINDA BÜYÜK BİR BARDAK SU İÇMEYİ UNUTMAYINIZ.



4. Sindirim yolunuzu turşuyla arındırın:

Bağırsaklarınızda birçok çeşit bakteri bulunur. Bazı tipleri iyi ve sindirimimize yardımcı oluyor. Bazıları ise kötü tipli. İyi ve kötü bakterilerin miktarı yediklerinize bağlıdır. Yanlış çeşit yemekler yemek bağırsakta kötü bakterilerin fazla büyümesine izin vererek bağırsak duvarlarınızda yanma yapar ve şişmeye yol açar. Yeni araştırmalar bakterilerin karın yağlarını da etkilediğini gösteriyor. Salatalık turşusu atıştırarak kötü bakterilerle mücadele edebilirsiniz. Bu gıdada bağırsaktaki zararlı büyümeleri önleyen ve yanmaları azaltan probiyotikler var. Düşük tuzlu seçtiğinizden emin olun. Salatalık turşusu sevmiyorsanız aynı yararları lahana turşusundan da sağlayabilirsiniz.


5. STRESI AZALTIN:

VÜCUDUNUZUN STRESE TEPKİLERİNDEN BİRİ DE EKSTRA KALORİ DEPOLAMAK. ÖZELLIKLE DE KARNINIZDA! GÜNDE 110grm KIRMIZI ŞARAP IÇEREK STRES HORMONU OLAN KORTIZOLU AZALTABILIRSINIZ. ARAŞTIRMALAR GÜNÜN SONUNDA IÇILEN BIR KADEHİN GEVŞEMENİZE YARDIMCI OLARAK STRES SEVİYELERİNİZİ DÜŞÜRDÜĞÜNÜ KANITLIYOR. AYRICA, YANMAYI AZALTAN ANTIOKSIDANLARLA DOLU.

6. KARIN EGZERSIZI YAPIN:

KARIN EGZERSIZI YAPARKEN UNUTMAMANIZ GEREKEN BIR ŞEY VAR: YÜZÜNÜZ MORARANA KADAR MEKIK YAPABILIR AMA YINE DE ISTEDIĞINIZ SONUÇLARI GÖREMEYEBILIRSINIZ. KARNINIZI GERÇEKTEN SIKILAŞTIRMANIN TEK YOLU BU ÇABALARI düzebe sokmaktır.


7. SULU GIDALAR YİYİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızın yazı ile alakalı olmasına lütfen dikkat edin.